Annis Toiviainen - muodostelmaluistelun päävalmentaja

Koulutus:

  • jatkotason muodostelmaluisteluvalmentaja (STLL, 2020)
  • joogaopettaja (RYT200)
  • filosofian maisteri, ranskan- ja englanninopettaja

Oma taustani:

Aloitin luistelun 5-vuotiaana Helsingin Luistelijoissa. Polkuni kulki luistelukoulun ja eri muodostelmaluisteluryhmien ja -joukkueiden kautta SM-seniorijoukkue Marigold IceUnityyn, jossa luistelin yhteensä neljä kautta. Parhaat saavutukseni ovat kolme senioreiden Suomen mestaruutta (2000, 2003, 2004) sekä MM-kulta vuonna 2004, MM-hopea (2003) ja MM-pronssi (2000) MIU:n riveissä, mutta tärkeimmät muistot omalta luistelu-uraltani liittyvät vahvasti joukkueen arkeen: yhdessä treenaamiseen, yhteisiin unelmiin ja tavoitteiden eteen työskentelyyn. Yhden kauden olen edustanut myös ranskalaista Les Alouettes -joukkuetta.

Lopetin kilpaurani 18-vuotiaana, ja intensiivinen luisteluharrastus vaihtui kieltenopettajan opintoihin ja myöhemmin kieltenopettajan töihin. Toimin samalla Helsingin Luistelijoissa kansallisten sarjojen tuntivalmentajana yhteensä kymmenen vuoden ajan. Pidin valmennuksista muutaman vuoden taukoa keväästä 2015 alkaen, mutta tuonakin aikana jäähallielämä jatkui mm. Marigold IceUnityn joukkueenjohtajana kaudella 2016-2017 sekä erilaisissa kisakuuluttajan tehtävissä.

Vuonna 2019 päätin ottaa ison askeleen kohti uutta ja vaihtaa opettajantyön päätoimiseen valmentamiseen uudella paikkakunnalla, ja aloitin KKJT:ssä kesällä 2019. Toimin ensin vastuuvalmentajana, ja keväästä 2021 alkaen muodostelman päävalmentajana. Kauden 2021-2022 olin vanhempainvapaalla.

Valmentajana nautin ehdottomasti eniten joukkueiden innostuksesta, yhteisistä tavoitteista ja oppimisen ja onnistumisen ilosta yhdessä luistelijoiden kanssa. Toivon, että valmennuksessani näkyy rakkaus tätä upeaa lajia kohtaan.

Nähdään halleilla!